Ison-Britannian lippu kielivalintaa varten

Esittely


Olen Kirsikka Nurmi-Haara, pitkän linjan koirankasvattaja, jolle shih tzut ovat suurin piirtein kaikki kaikessa. Shih tzut ovat paitsi kauniita katsella myös mahtavia seuralaisia. Niillä on yleisesti ottaen lempeä, leikkisä ja avoin luonne, johon ei oikein voi olla ihastumatta. Useimmat shih tzut osaavat kuitenkin olla myös jääräpäisiä. Ne eivät siis ole tahdottomia lelukoiria vaan omanarvontuntoisia ja päättäväisiä persoonia, mikä mielestäni vain lisää niiden viehätysvoimaa. Shih tzun turkki vaatii täyspitkänä säännöllistä hoitoa pesuineen, föönaamisineen ja harjaamisineen, mutta tietenkin sen voi myös leikata lyhyeksi, ellei tarkoitus ole käydä koiransa kanssa näyttelyissä.

Kasvatustyössäni pyrin määrätietoisesti jalostustavoitteisiini, joihin sisältyvät perusterveys, hyväluonteisuus ja rodunomainen estetiikka. Pitkän kasvattajantaipaleeni ansiosta minulla harvoin tulee koirien tai näiden omistajien kanssa enää eteen niin kiperiä tilanteita, että tuntisin olevani neuvoton tai pahassa pulassa. Kaikenlaista on tullut nähtyä ja koettua. Elämänkokemuksesta ja psykologisesta silmästä on ehdottomasti apua. Tarvittaessa voin tietysti jutella koira-asioistakin chihuahuaoita kasvattavan siskoni Irinan sekä monen muun kanssa.

Osallistun innokkaasti koirineni näyttelyihin, joissa on aina mukana ripaus posiitivista jännitystä; koskaan ei voi etukäteen tietää, kuinka käy. Mutta tärkeintä onkin juuri tunnelma ja mukavat koiraihmiset. Myös niin sanottu kotikoira on ihmisten tapaamisen kannalta usein hyvä apulainen, sillä koiraa ulkoiluttaessa ventovieraat ja naapurit jäävät tämän tästä juttelemaan - ja varsinkin, jos kävelytät niin kaunista koiraa kuin shih tzu on: se on oikea huomiomagneetti!

Minulle on kunnia-asia, että kasvattini pääsevät hyviin koteihin, joissa niitä rakastetaan ja hoidetaan kuten kuuluukin. Ja kunnia-asia on myös se, että olen sen luottamuksen arvoinen, jota saan osakseni, kun joku hankkii kasvattamani koiran. Pennut luovutan uusiin koteihin vasta 10 viikon iässä, jotta ne varmasti saavat laumalta ja emoltaan hyvän perehdytyksen koirana olemisen hienouksiin.

Koiraharrastus antaa paljon, eivätkä minulle suinkaan pienin anti ole kaikki ne ihanat ihmiset, joihin olen roolini ansiosta tutustunut. Kenties sinä olet seuraava?

Kirsikka

Red-Deego Sultan of Dragons

Red-Deego -shih tzu

Red-Deego Sultan of Dragons & Red-Deego Sultana of Dragons